Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Nalagam …
Namestitev Posebna ponudba Aktivnosti Lokacija
Slovensko English Deutsch Italiano Domov Kontakt Struktura strani

Povpraševanje

Datum prihoda:
 Koledar
Datum odhoda:
 Koledar

Kontakt

Telefon: 04 572 02 21
GSM: 041 608 572
E-pošta: info@penzion-bevc.si

Kje nas najdete?

Bohinjska Bela 97A
4263 Bohinjska Bela
Slovenija

Oglejte si lokacijo na zemljevidu >>

Aktivnosti

Izleti

Od nas se lahko podate na izlete v bližnje slovenske kraje: Bled, Bohinj, Kranjska Gora, Ljubljana, Postojna, Portorož, ...

Bled

Bled - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bled - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bled - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bled - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Vintgar - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Vintgar - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija

Več informacij: www.bled.si

Bohinj

Bohinj - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bohinj - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bohinj - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Bohinj - Pr' Bevc, Bohinjska Bela - Slovenija
Triglav - Pr' Bevc, Triglavska Bela - Slovenija
Triglav - Pr' Bevc, Triglavska Bela - Slovenija

Več informacij: www.bohinj.si

Športni ribolov (Fly Fishing)

Fly Fishingmuharjenje v Sloveniji nikoli ni bilo tako blizu vas! Če si želite ujeti čudovitega lipana, potočno postrv ali sarenko, potem je muharjenje na čisti slovenski reki Savi Bohinjki, Radovni ali Soči kot nalašč za vas in ste obiskali pravo stran.

Slovenija je zanimiva dežela, kjer se na majhnem prostoru stikajo različni pokrajinski tipi. Ima še veliko ribolovnih revirjev, ki so ohranili svojo naravnost in jih še niso pohabili razni posegi, ki so že toliko vodam po svetu odvzeli njihovo osebno lepoto. V Sloveniji lahko ribič sreča hitre, bistre alpske reke in jezera, zasanjane kraške vode, travniške potoke, reke sredogorja in izjemno zanimiva kraška poplavišča. Zato ima ribič ravno v Sloveniji tudi redko priložnost, da spozna najrazličnejše naravne biotope in različne razmere ob njih.

Ribiške družine Slovenije upravljajo z nekaterimi najbolj tipičnimi in najbolje ohranjenimi slovenskimi ribolovnimi revirji. V njih je skrbno in dobro vzdrževan stalež najrazličnejših rib, med katerimi posebno dragocenost nekateri endemski salmonidi jadranskega porečja. Ribiči se ponašamo z dolgo, več kot stoletno tradicijo organiziranega ribištva, kije imelo na začetku tudi narodno buditeljski pomen. Živimo v času, ki od nas zahteva, da ob vodi nismo prisotni le kot ribiči, ampak da smo aktivni pri vseh dogajanjih, povezanih z vodo in njeno okolico, ker hočemo ohraniti vso lepoto narave.

Bled leži na skrajno severozahodnem delu Slovenije ob vznožju Julijskih Alp in sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke. Ima blago, zdravo subalpsko klimo z najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. V sezonskih mesecih ni megle. Srednja mesečna temperatura v januarju je -1,7 °C, v juliju pa 19 °C.

Sava Bohinjka

Sava Bohinjka je alpska reka, ki izteka iz Bohinjskega jezera, teče po ozki, mestoma v sotesko zoženi dolini in se pri Radovljici združi s Savo Dolinko. Ustrezno njenemu alpskemu značaju živijo v njej predvsem salmonidne ribe: potočna postrv, lipan in šarenka. V zadnjih letih narašča stalež sulca, ki ima v reki ne le dovolj hrane, ampak v številnih globokih tolmunih tudi dobra skrivališča. Zdravo dno nudi ribam obilno izbiro vodnih žuželk in druge hrane. Ribe so zato v dobri kondiciji, dovolj izbirčne in, če upoštevamo še lepo ohranjeno okolje, se nič ne čudimo, da nekateri gostje obiskujejo le Bohinjko.

Kam se bo ribič na Bohinjki podal, je odvisno od tega, kateri letni čas je in katero ribo želi ujeti. V mrzlih mesecih začetka in konca sezone je bolje poiskati mirnejše predele in loviti s potopkami ali mokrimi muhami. V času velikega rojenja, ki je na Bohinjki omejen na junij in julij, pa so ribe zelo aktivne, zato izbira pravega mesta ne predstavlja večjih težav. Poleti in zgodaj jeseni postanejo ribe zelo previdne in jih je lažje prelisičiti v hitrejših predelih.

Sava Bohinjka - zgornji del

V reki so naslednje ribje vrste: potočna postrv, šarenka, sulec, lipan, klen in pisanec.

Sava Bohinjka je cenjena muharska reka. Edini dovoljeni način športnega ribolova je muharjenje - lov s palico muharico in eno umetno muho. Obvezna je uporaba trnka brez zalusti. Dovoljen dnevni uplen so trije salmonidi, od katerih je lahko samo en lipan.

Ribolovna sezona traja: šarenka od 1. 4. do 30. 11., potočna postrv od 1. 4. do 30. 9., lipan od 1. 6. do 30. 11.

Sava Bohinjka - spodnji del

Spodnji del Save Bohinjke upravlja Ribiška družina Bled in se razprostira od jezu v Soteski do Cajhnovega jezu. Dovoljen je lov z muharico in eno umetno muho. Obvezna je uporaba trnkov brez zalusti. Pri uporabi navadnih trnkov je treba zalusti stisniti ali odpiliti. Vijačenje ni dovoljeno. Lov iz čolna ali mostu ni dovoljen. Dovoljen dnevni uplen so trije salmonidi.

Ribolovna sezona traja: šarenka od 1. 4. do 14. 11., potočna postrv od 1. 4. do 30 .9., lipan od 1. 6. do 14. 11, sulec od 15. 11. do 14. 2.

Radovna

Radovna je manjša, v celoti ohranjena alpska reka, ki iz gorske doline Krme teče po srednje odprti dolini in se pri Gorjah prebija skozi nadvse slikoviti Vintgar. V njej živijo predvsem potočna postrv, ki v spodnjem toku dosega prav trofejne velikosti, in šarenka. Trofejne potočnice v Radovni predstavljajo za izkušenega ribiča stalen izziv.

Dostop do reke je vseskozi možen, ker po odmaknjeni in redko naseljeni dolini vodi dobro vzdrževana makadamska pot.

Revir Radovna sega od mostu v Srednji Radovni do soteske Vintgar. Edini dovoljeni način športnega ribolova je muharjenje. Obvezna je uporaba trnka brez zalusti. Dovoljen dnevni uplen: trije salmonidi.

Ribolovna sezona traja: potočna postrv od 1. 3. do 30. 9., potočna zlatovščica od 1. 3. do 30. 10., šarenka od 1. 3. do 30. 10.

 

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh
Domov | Kontakt | Struktura strani